TOALETA NAZALA SI IMPORTANTA EI

 

Inainte de aplicarea oricaror picaturi sau spray-uri nazale, avertizam pacientii asupra necesitatii  TOALETEI CORECTE A NASULUI !

Pentru prevenirea si minimalizarea simptomatologiei alergiilor nazosinusale, in programul obligator al pacientului cu rinita alergica, este ” DE A EVITA CONTACTUL CU ALERGENUL si DE TOALETA NAZALA REPETATA !

Cum poti sa vindeci rinita, sa previi sinuzita, otita si traheobronsita, decat incepand cu o toaleta corecta a portii de intrare a” inamicilor’ !?

Sunt suficiente argumente, pentru a ne gandi serios sa o facem si cu ce sa o facem !
IN AJUTORUL DUMNEAVOASTRA, SI A MEDICULUI ORL-IST, VINE ECHIPAMENTUL NeilMed SINUS RINSE, IRIGATORUL NAZAL, PENTRU LAVAJUL NAZOSINUSAL.

Nu uitati ca mucoasa nazala, este prima bariera- filtru pentru alergenii respiratori, bacterii, virusuri, pulberi, etc, incalzeste aerul pentru schimburile gazoase, produce imunogloguline pentru apararea locala, ne ajuta sa simtim mirosurile ( olfactia ), etc, daca ea este depasita, boala se propaga mai departe, apar complicatiile. Prima ei reactie in cazul contactului cu alergenii, bacteriile, virusurile, pulberile, etc, este hipersecretia de mucus, deci apare rinoreea seroasa, mucoasa, apoi purulenta care obstruiaza fosele nazale (nas infundat), obligandu-ne sa respiram oral ( pe gura), se usuca mucoasa bucala, doare gatul, nu ne putem odihni, randament fizic si intelectual scazut, etc. De aceste efecte scapam prin lavajul nazosinusal cu solutii saline si bicarbonatate izotonice, NATURALE, tehnica fiind usoara chiar de la copilul de 4-5 ani.

V-ati gandit ca trebuie sa aveti grija si de mucoasa nazala, precum aveti grija de toaleta dentobucala si corporala ? Mucoasa nazala nu ne poate apara daca nu o ingrijim si nu o menajam de toate intemperiile fizice si chimice din viata de zi cu zi! Pentru prevenirea si tratarea corecta o infectiilor respiratorii superioare, alaturi de aparatele Salin de purificare a aerului din incapere ( retine alergenii interni, praful, mucegaiurile, acarienii, etc pregatind un aer curat pentru respiratie), vine in ajutorul nostru ECHIPAMENTUL DE LAVAJ NAZAL NeiLMed SINUS RINSE, pentru curatenia mucoasei nazosinusale.

Avantajele echipamentul de lavaj nazosinusal:

  • simplu de utilizat dupa varsta de 4-5 ani
  • foloseste solutii izotonice, naturale ( saline si bicarbonatate, standardizate ), fara sa irite mucoasa nazala
  • durata scurta de aplicare
  • se poate folosi pentru: –  prevenirea infectiilor respiratorii , la persoanele alergice, imunodepresive, care lucreaza in medii poluante, etc , ca igiena zilnica a mucoasei nazale

– pentru tratarea infectiilor respiratorii superioare, singura in fazele incipiente sau ca adjuvant , in fazele avansate ale bolii, de eliminarea a secretiilor abundente, filante.

  • principiul metodei: presiune scazuta de aplicare, volum mare de solutie ( 120-240 ml), solutie izotonica
  • indicatie absoluta la persoanele cu atopie ( rinita cronica alergica, astm bronsic, dermatita atopica ), pentru minimalizarea simptomatologiei.

 

Dr Dorinela Zabos ,

medic primar ORL,

Spitalul clinic de urgenta pentru copii ” Louis Turcanu”Timisoara.